Geluk is een vogel

Van vogels kijken word je gelukkig. Van vogels onderzoeken misschien nog wel meer. Hoe dieper je in hun leefwereld duikt, hoe fascinerender ze worden. In Geluk is een vogel vertelt Aaldrik Pot over zijn avonturen in het veld met ruim dertig soorten. Over jonge raven die uit het nest vallen, zwarte spechten die zich rond eten aan keverlarven, noordse sterns die moeiteloos de hele wereld overvliegen en wespendieven die hun geheimen nauwelijks prijsgeven.

Geluk is een vogel gaat in op de vraag hoe wij ons als mens verhouden tot deze prachtige wezens. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat aanwezigheid van vogels ons gelukkiger maakt. Het boek is dan ook een hartstochtelijk pleidooi om vogels ruimte te geven. Ze zijn onmisbaar!

ISBN: 9789493170612
Pagina’s: 200
Verschenen: 2021
Prijs: € 24,95

 

‘Aaldrik heeft een haast encyclopedische kennis van de Nederlandse natuur. In dit boek weet hij die kennis op een speelse, originele en wonderschone manier te verwoorden.

Hij is een geboren verteller en de oprechte ontroering die hij beschrijft bij het horen van de zang van een grote lijster of de verwondering bij het zien van een houtsnip in de sneeuw, is voor een vogelaar als ik zeer herkenbaar.

‘Geluk is een vogel’ is een must voor iedere natuurliefhebber.’

Arjan Dwarshuis